Wanneer? van 23-05-2019 13:30 t/m 23-05-2019 20:00
Waar? De Haven, Langweer
Kosten? € 175
Aantal plaatsen over 27
Aantal plaatsen vergeven

Op donderdag 23 mei 2019 wordt de 5e Zwolse Pramen Regatta georganiseerd. In de zo karakteristieke, maar ook zo rustieke haven van Langweer liggen 10 trotse pramen voor de wal.

De lucht kleurt blauw, de zon prikt wilskachtig door de prachtige wolkenpartijen. Ze straalt en bruint de aanwezigen. Bemanningen genieten bij voorbaat van hetgeen hen te wachten staat. Langweer biedt het vooruitzicht van een functionele, maar vooral heerlijke business-to-business-dag. Emotie scoort, het perspectief van een magistrale zeilpartij laat de adrenaline bij alle betrokkenen stormachtig stromen...!

Regatta zeilpramen
Een pramenregatta is een race met historiche Friese zeilpramen. Een zeilpraam is van oorsprong een vrachtscheepje die boeren gebruikten om vracht en vee over water te vervoeren. Op ondiepe plekken waar destijds skûtsjes niet konden komen werden de minder diep stekende pramen ingezet.

Tegenwoordig zijn pramen heerlijke schepen om met groepen tot 10 personen actief mee te zeilen. Op alle deelnemende pramen in de 2e Zwolse Pramen Regatta is een ervaren crew, schipper én bootsmaat aanwezig. Zij weten van wanten, zij kennen het water, zij varen aan de wind, gaan een klapgijp niet uit de weg en maken de bemanning vertrouwd met de spelregels van ‘hard zeilen’.

Palaver
In de haven van Langweer vindt vanaf 13.30 uur een warme ontvangst plaats. De luxe lunch met een keur aan heerlijkheden laat zich goed smaken. Het palaver om 14.30 uur levert méér actuele informatie en dus duidelijkheid over de sprankelende pramenregatta.Vooral het weer en het weerbericht voor de komende uren doet er toe.

Aan boord!
Na het palavar wordt per schip een groepsfoto gemaakt. Aansluitend is het tijd voor boarding. De schipper bruist van ambitie, en samen met zijn bemanning wil hij het best mogelijke resultaat. Daarom legt hij goed uit hoe en wat er aan boord moet gebeuren. Zeilen is vooral teamwork. Het komt dus aan op samenwerken.

Tijdens de race is er uiteraard tijd voor wonderbaarlijke mondverrassinkjes. Aan vloeibare consumpties is eveneens geen gebrek. Aan boord zijn er, gedurig samenwerkend op weg naar het beste resultaat genoeg momenten om elkaar beter te leren kennen. Actief mee zeilen is geen must, maar geeft wel het goede watersportgevoel.

Deelname
Wilt u meedoen aan de 4e Zwolle Regatta? Neem dan eens contact op!
De kosten per persoon zijn 175,-. Dit is inclusief een heerlijke BBQ en voldoende drankjes.

 

€ 175
23-05-2019 van 13:30 t/m 23-05-2019 20:00
De Haven, Langweer

Aanmelden voor dit evenement
(Inloggen vereist)
Geen inlog? klik hier


DIT EVENEMENT WORDT JE AANGEBODEN DOOR...

Regiolokaal

Regiolokaal is een crossmediaal concept speciaal voor ondernemers. Met de juiste mix van media bereikt u uw doelgroep als geen ander. Deelnemen aan Regiolokaal is mogelijk op een aantal manieren:

  • Magazine
  • Digitale nieuwsbrief en website
  • Regiolokaal Members
  • Ondernemerslunch
  • Events
  • Specials


Delen