Twitter test dubbel zo lange tweets
27-09-2017 in Home & Nieuws

In plaats van 140 tekens kan een beperkte groep Twitter-gebruikers voortaan 280 tekens in hun tweets kwijt. Twitter test de komende tijd dubbel zo lange tweets, om te kijken of het bij de gebruikers aanslaat.

Het is de eerste keer in ruim 11 jaar dat Twitter het tekenlimiet aanpast. 

Het sociale netwerk benadrukt dat het om een test gaat die maar door een kleine groep gebruikers mag worden uitgeprobeerd. Volgens Twitter lopen gebruikers snel tegen het limiet van 140 tekens aan: "Hierdoor worden soms belangrijke woorden geschrapt, of wordt een tweet niet meer verstuurd. Dit leidt regelmatig tot frustratie."

Daarom test Twitter dubbel zo lange tweets. Dat gebeurt ook in Nederland: eigenlijk hebben alle talen last van het limiet, behalve Japans, Chinees en Koreaans, stelt Twitter. In die talen kunnen mensen in minder tekens meer zeggen.

Aan 140 tekens gehecht
Volgens Twitter zit de kracht van het bedrijf in de 'bondigheid van de berichten'. Twitter denkt dat het verdubbelen van de lengte hier geen afbreuk aan doet omdat de berichten 'relatief kort' blijven.

"We begrijpen dat iedereen die al jaren tweets plaatst gehecht is aan het limiet van 140 tekens", aldus de woordvoerder van het bedrijf. "Maar we hebben het nieuwe limiet geprobeerd, zagen wat we er allemaal mee konden doen en werden er gelijk verliefd op."

Het is niet duidelijk hoe lang de test loopt en wanneer de langere tweets voor iedereen beschikbaar worden.

Bron: www.rtlz.nl


Delen