Entrepreneur: Irene van Gameren
16-01-2019 in Home & Achtergrond

“Waarom deze foto? Misschien is het de symboliek dat ik mijn klanten graag een doorkijkje wil geven in hun drijfveren.”Wat zijn die drijfveren en stimuli bij Irene van Gameren (42) zelf eigenlijk?

Sinds 2011 is de Zwolse eigenaar van haar bureau voor ‘training en coaching voor doeltreffend communiceren’. Daarnaast is ze sinds kort samen met Robbert van Opstal hun bedrijf Motivatie Inc. gestart, om een bredere invulling aan die vraagstukken te kunnen geven. Na banen in het communicatievak koos Irene zeven jaar geleden voor het ondernemerschap.“Dat zit in mijn bloed en ook mijn man is ondernemer.”Van jongs af aan was ze al bezig met communiceren:“Qua opleiding heb ik van alles geleerd op communicatiegebied. Daarna ben ik na gaan denken of ik door wilde groeien tot manager, of me wilde specialiseren. Dat laatste is het geworden, omdat ik vooral geboeid ben in wat mensen in organisaties in beweging brengt, waarom ze doen wat ze doen? Het gaat mij om bewustzijn creëren en dat mensen zelf de regie pakken in hun professionele groei.”

Voorkom blinde vlekken
Met haar bureau helpt ze vooral ondernemers en managers als een soort reisleider en sparringpartner met vragen waar ze mee worstelen: “Geeft het mij nog voldoening, hoe zorg ik voor meer verbinding in mijn team of organisatie, heb ik wel de juiste mensen op de juiste plek, dat soort zaken speelt vaak. Ik ga met ze in gesprek, geef ze inzicht, help ze keuzes maken en geef ze handvatten waar ze zelf mee aan de slag kunnen. Het raakt me dan, als je ze echt stappen ziet maken.” Maar dat geldt ook voor haarzelf, is Irene zich bewust. “Ik spar regelmatig met een groep gelijkgestemden; verder spreek ik wekelijks op een vast moment met Robbert over actuele zaken. Het is fijn om met anderen je werkwijze en twijfels te delen. Natuurlijk is dat spannend, maar je voorkomt blinde vlekken en valkuilen.”

Tip!
Regelmatig sparren werkt preventief, scherp blijven in wat jou motiveert. Dat kan ook financieel veel geld schelen, zeker wanneer een medewerker ‘ziek’ thuis komt te zitten. Je leven en werksituatie verandert: beweeg daar als persoon in mee.


Delen