Brouwers Accountants en Adviseurs
11-07-2019 in Home & Nieuws & Achtergrond

Als modern kantoor zorgen wij goed voor onze mensen

Brouwers Accountants en Adviseurs is meer dan alleen in naam een familiebedrijf. Het feit dat Han Brouwers het in 1956 door zijn vader opgerichte kantoor heeft overgenomen mag voor deze status dan wel voldoende zijn, zelf geeft hij er heel bewust een diepere betekenis aan. “Brouwers is één grote familie waar wij graag goed voor zorgen”, vertelt Han. “Wij vinden het belangrijk dat onze mensen zich fit voelen, een goede balans tussen werk en privé ervaren, over een goede werkplek beschikken en alle ruimte krijgen om zich binnen één van onze zes taakvelden te ontwikkelen.”

Brouwers Accountants en Adviseurs voorziet klanten altijd van een advies op maat. “Zo ontzorgen wij onze klanten op het gebied van accountancy en administratie. Wij dragen zorg voor de accountantsverklaring en bieden ondersteuning bij fiscale, juridische en personele zaken. Daarnaast helpen wij met Brouwers365 bij het optimaliseren van de administratie door de juiste software te kiezen, processen goed in te regelen en de gewenste managementinformatie te generen.” Op al deze taakvelden groeit Brouwers stevig. Zo ook met de drie partners Venturefirm voor ondersteuning bij de aan- en verkoop van bedrijven, Fundfirm voor begeleiding bij het vinden van de juiste financiering en EKW met een eigen backoffice en financieel systeem voor pompstations in heel Nederland.

Uitdaging
Gezien de ontwikkelingen die er in de branche waren en nog zijn, is groei volgens Han noodzakelijk. “Als klein kantoor is het onmogelijk om alles bij te houden. Je hebt echt een minimale omvang nodig om binnen de verschillende disciplines met actuele kennis op de vraag van klanten in te kunnen spelen. De schaarste op de arbeidsmarkt vormt echter een enorme uitdaging. Dankzij berichten in de media over onder andere het toezicht van de AFM is onze branche voor de buitenwereld minder aantrekkelijk geworden. Steeds minder mensen kiezen voor ons vak en dus moeten wij de groeiende vraag veelal met bestaande mensen het hoofd bieden. Dat doet natuurlijk iets met de belastbaarheid van onze mensen en juist dan is het zo ontzettend belangrijk om plezier in het werk te houden.”

Werkplezier
Om het werkplezier positief te voeden, introduceerde Brouwers op 1 januari 2019 het programma Brouwers Vitaal. “Inmiddels hebben zich al meer dan 85 medewerkers ingeschreven voor een training slapen, yoga, boksen of andere activiteit die ervoor zorgt dat zij lekker in hun vel zitten. Daarnaast sturen wij op een goed evenwicht tussen werk en privé door substantieel overwerk te voorkomen. Wij investeren in de beleving van onze werkplekken en dan heb ik het niet alleen over goede ventilatie, in hoogte verstelbare bureaus en moderne tools om zo efficiënt mogelijk te kunnen communiceren, maar ook over de mogelijkheid om in een mooi en ruim opgezet kantoor per taakveld op een prettige manier bij elkaar te kunnen zitten.” 

IJslandrally
Brouwers Accountants en Adviseurs is dus een echt mensenbedrijf, waar medewerkers ook altijd de ruimte krijgen om binnen hun eigen taakveld of met de overstap naar een ander taakveld te groeien. “Ik ben blij met al onze mensen en vind het belangrijk elkaar goed te kennen. Ook de zwakke punten waarop wij elkaar niet afbranden, maar juist verder helpen. Samen ondernemen wij ook activiteiten buiten ons kantoor. Zo doen wij aan sportieve evenementen als de HomeRun mee. Daarnaast rijden wij ieder jaar met klassieke auto’s mee in de IJslandrally. Een prachtig evenement waarmee wij niet alleen 30.000 euro ophalen voor een goed doel, maar ook onze klanten, medewerkers en familie samenbrengen. Dit alles maakt Brouwers tot een mooie familie waar je maar wat graag bij wilt horen.”

 


Delen