Qualyvines Wine Trading
13-03-2018 in Home & Nieuws

Houden jullie ook net zoveel van wijn zoals ik? Dan zijn jullie niet met toeval bij ons terecht gekomen. Qualyvines is al sinds 2002 wijnimporteur van bijzondere en authentieke druiven rassen. Wij zijn altijd op zoek naar die wijn die ons weer verrast, anders is dan alle andere wijnen. Onbekende druiven rassen waar ik helemaal van uit mijn dak kan gaan. 

Mijn interesse is breed waardoor wij wijnen importeren van verschillende wijnlanden zoals Spanje, Italië, Oostenrijk, Portugal en sinds vorig jaar ook Frankrijk.  Ook ontdekten wij per toeval een aantal huizen buiten Europa en  konden het niet laten om deze in ons assortiment op te nemen. Het oudste Nieuw-Zeelandse wijnhuis, “een voormalige missionaris post”, Mission Estate en uit Zuid-Afrika Ridgeback, die wij vanaf het begin van het bedrijf importeren. Dat er hier thuis ook een Ridgeback hond is dan ook geen toeval. 

Wat weetjes :
Onze zoektocht leverde een landelijke prijs op wanneer een van onze wijnen in 2006 werd uitgeroepen als beste wijn in combinatie met de Oosterschelde kreeft.
Harold Hamersma een bekende schrijver zegt over onze Savagnin: Doet het bijzonder goed bij de Zeeuwse oesters die dachten de dans te zijn ontsprongen! Deze Savagnin is een curieuze druif die in jura tekent voor zeldzame vin jaune en in King valley, Victoria leidt tot een verdelho-achtige witte. Met de geur van nog niet gekookte, klein spruitjes en doperwtjes. En in de mond wit fruit, groene appel, rode grapefruit en gele Citrus. Volstrekt droog, kittig en onalledaags. Om in Australische sferen te blijven, giet ik het water uit de oesters vervang dat door een scheutje Savagnin, want zo willen ze die down under nog wel een serveren. Want de 5 zit al weer in de klok.
Perswijn wijnmagazine beschrijft de wijnen van Qualyvines regelmatig als a-typisch en  “Not the wine next door”. 

Wij laten jullie graag kennis maken met onze bijzondere collectie wijnen. Dit zijn wijnen van meestal kleinere producenten die alleen in beperkte oplagen produceren met wijnen van bekende maar vooral onbekende(re) druivensoorten. 

In 2017 is Qualyvines ook gestart als importeur van verschillende delicatesse producten, zoals Franse saucissons, olijf olie en Italiaanse pasta’s. In de toekomst zal de afdeling delicatessen verder uitgebreid gaan worden.

Wij geven passende adviezen voor wijn spijs combinaties en desgewenst verzorgen wij uw relatiegeschenken.

Kijk snel in ons assortiment welke pareltjes we voor u hebben weten te bemachtigen. Heeft u echter nog wat hulp nodig bij het kiezen? Dan helpen wij u uiteraard graag. Maar wees gewaarschuwd: wijn is onze passie, dus we raken er niet over uitgepraat!

Bernadette is Qualyvines

 


Delen