De Haan: begrijpen wat onze klanten beweegt
01-11-2018 in Home & Nieuws & Achtergrond

De regio Zwolle is één van de sterkst groeiende economische regio’s van Nederland. Al ruim een decennium scoort de regio in de top vijf van sterke economische regio’s. Dit komt mede door de zeer gunstige ligging: Zwolle is de verbindende schakel tussen West-, Oost- en Noord-Nederland en speelt een prominente rol in het doorvoeren van handel naar de rest van Europa. De Haan Stein Advocaten uit Zwolle vormt daarbij als juridische partner een belangrijke schakel.

 

Zwolle fungeert als knooppunt voor vervoer over wegen, spoorwegen en waterwegen. De infrastructuur is aantrekkelijk voor ondernemers, van MKB tot multinational. Het is geen wonder dat de logistieke sector sterk is vertegenwoordigd. In deze sector, die letterlijk en figuurlijk altijd in beweging is, speelt innovatie een belangrijke rol. Logistieke operaties worden steeds complexer, zowel in de praktijk als in juridische zin. De juiste afspraken, contracten, voorwaarden en verantwoordelijkheden zijn kritische succesfactoren. Dat vraagt om een juridisch adviseur die de markt kent en altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen.

 

De Haan Stein Advocaten uit Zwolle werkt voor veel toonaangevende bedrijven uit de regio die actief zijn in de sector handel, transport en logistiek. Hanneke Hoff, advocaat bij De Haan Stein: “Onze vestiging in Zwolle bevindt zich in het middelpunt van de nationale en internationale handel. Wij zien de topprestatie die bedrijven uit deze sector dagelijks leveren. Ze hebben behoefte aan een juridisch partner die niet alleen beschikbaar is bij problemen, maar ook actief meedenkt en kansen signaleert. Om onze klanten meerwaarde te kunnen bieden is het zaak dat wij niet alleen kennis hebben van de markt en de sector, maar daarin echt voorop lopen en onze klanten kunnen begeleiden.”

 

Strategisch partner

Het advocaten- en notarissenkantoor, dat landelijk opereert, heeft alle rechtsgebieden in huis. Er wordt gewerkt met speciale sectorteams. “In het sectorteam handel, transport en logistiek werken bijvoorbeeld specialisten op het gebied van aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht en ondernemingsrecht”, vertelt Hanneke. “Door intensieve samenwerking kunnen we onze klanten altijd kwaliteit bieden, ook bij complexe zaken.”

 

Voor klanten die veel zakendoen met Duitsland heeft De Haan een ‘German Desk’, waarmee direct ondersteuning wordt geboden aan bedrijven die zakendoen over de grens. Denk bijvoorbeeld aan internationale beslagleggingen en douanezaken. “We zijn ervaren in het voeren van procedures in internationale geschillen. Hiervoor werken we nauw samen met buitenlandse advocaten”, vertelt Hanneke. Het kantoor heeft tevens een eigen vestiging op Schiphol, een ander logistiek knooppunt voor nationale en internationale handel. 

 

Nauw contact met de klant

“We streven altijd naar het bouwen van een langdurige relatie met onze klanten. Daar steken we veel energie in. We willen de ondernemer echt leren kennen. Wat beweegt hem? Wat speelt er in de organisatie? De vragen en uitdagingen waarmee onze klanten te maken krijgen worden steeds complexer. Deze uitdagingen maken ons werk leuk.” 

 

Uitdagend is het altijd. Zo trok De Haan recent op met Schiphol om de aangekondigde 24-uurs staking van beveiligers, die volop in het nieuws was vanwege de vergaande gevolgen voor de transportsector, te voorkomen. “Zo’n staking heeft enorme consequenties voor Schiphol en dus ook voor onze klanten. Dan besef je wel dat je iets belangrijks doet voor de ondernemers en heel concreet iets kunt betekenen.”

 


Delen