Grote stap naar kleinere werkomgeving
07-03-2019 in Home & Nieuws & Achtergrond

Na zich zeven jaar te hebben ingezet voor een groot landelijk uitzendbureau besloot Yvonne Karst (30) dat het tijd was voor een kleinschaliger recruitmentbedrijf. Haar eigen onderneming welteverstaan. Sinds mei 2018 runt ze dan ook haar eigen bedrijf, De Werfwinkel.

'Zelf beslissingen nemen, dat is voor mij de grootste vooruitgang', zegt Karst. 'Belangrijk in deze markt, om daarmee snel en flexibel te kunnen zijn.' Doelgroep van De Werfwinkel? 'Mensen die op zoek zijn naar hun tweede of derde baan, voornamelijk op hbo- en wo-niveau. Deze groep is interessant omdat ze ervaring hebben in het werkveld en dus weten wat ze willen. Ze hebben vaak geen haast omdat ze al een werkplek hebben, daardoor zijn ze kritisch.' Karst behoort zelf tot de doelgroep en benut dat netwerk door middel van externe werfbonussen. Wie een geschikte kandidaat aandraagt voor een vacature deelt mee in de winst. We werken vooral in Zwolle en omgeving', aldus Karst.

Alle Branches
Toch kan ze binnen alle branches en niveaus uit de voeten. 'Vrachtwagenchauffeurs, callcentermedewerkers en productiemedewerkers. Ook hier krijgen we de juiste mensen op de juiste plaats door onze persoonlijke aanpak.' Die werkwijze en het feit dat ze werken met werfbonussen is wat De Werfwinkel onderscheidt van andere recruitmentbureaus. 'We nemen altijd eerst telefonisch contact op. Aan een motivatiebrief hechten wij dan ook niet veel waarde, een persoonlijk gesprekje geeft een veel beter beeld van de werkzoekende', legt Karst uit. 'Het is tegenwoordig belangrijker dat een persoonlijkheid bij de bedrijfscultuur past. Meer nog dan opleiding en competenties.'

Een bezoek bij de werkgever staat dan ook steevast op de planning bij De Werfwinkel. 'Dit vind ik niet alleen interessant, het geeft me ook direct een goed beeld van het bedrijf. Zo kan ik beter de juiste mensen matchen.' IInmiddels maakt ze samen met haar collega zo’n twintig succesvolle matches in de maand.

 

De Werfwinkel

 

 Weeshuisstraat 1-3, Zwolle
038 - 20 22 669
info@dewerfwinkel.nl


Delen