Netwerken, delen en dienen
22-08-2018 in Home & Netwerk

Rotary Zwolle Noord is een van de drie Zwolse Rotary Clubs. De leden ontmoeten wekelijks voor een hapje en een drankje, maar ook om kennis en vriendschap te delen om van daaruit de samenleving te dienen. Voorzitter Silvia Koerhuis legt de filosofie uit.

Het fenomeen Rotary is In 1905 is opgericht in Chicago, Amerika. Inmiddels telt Rotary wereldwijd 29.000 afdelingen met 1,2 miljoen leden. Doel van de serviceclub is om op verschillende manieren je medemens en de lokale gemeenschap te steunen. “Service above Self, dat is niet voor niets het motto van Rotary”, verklaart Silvia Koerhuis. “Je moet jezelf maatschappelijk willen inzetten. Dat kan door de handen uit de mouwen te steken en fondsen in te zamelen. Zo heeft Rotary Zwolle Noord actief meegeholpen met het opknappen van een speeltuin tijdens NLdoet en met de jaarlijkse kerstpakkettenactie voor de Voedselbank. Begin dit jaar hebben we stichting Kadera gesteund met een trampoline die onze leden zelf hebben ingegraven. Als gezamenlijke Zwolse Rotary Clubs zijn we betrokken bij de organisatie van de Zwolse Haringparty. De opbrengst daarvan gaat dit jaar naar Make-A-Wish”.

Rotary Zwolle Noord heeft rond de vijftig leden en vierde in 2017 haar 50-jarig jubileum onder meer met leuke workshops. “Kennis en ideeën delen is belangrijk bij ons. Tijdens onze wekelijkse bijeenkomsten is er ook altijd een spreker, meestal een lid die vertelt over zijn/haar beroep / bedrijf of over een actueel thema. Zo staat er binnenkort een inleiding over orgaandonatie op het programma. Rotary is gebaseerd op een classificatiesysteem; een beroepsgroep wordt door een of hooguit enkele leden vertegenwoordigd. Dat maakt het juist divers en voor mij interessant. Misschien heeft de Rotary het imago van een old boys network, maar dat is onterecht. We zijn gewoon een gemengde en dynamische club met de ambitie om Zwolle een beetje mooier te maken”.

www.rotary.nl/zwollenoord


Delen