SOP: Stadshagen Ondernemers Platform verbindt
22-05-2018 in Home & Netwerk

Het doel van Stadshagen Ondernemers Platform (SOP) is om zowel ondernemers als wijkbewoners aan elkaar te verbinden in Zwolles jongste wijk. Het SOP is actief sinds januari 2017 en heeft in deze relatief korte periode al tweehonderd zzp’ers en mkb’ers weten te binden. 

Het werd tijd voor een ondernemersplatform, vonden drie zelfstandig onderneemsters afgelopen jaar. Een laagdrempelig netwerk met vijf bijeenkomsten per jaar, waaraan alle 800 ondernemers in en uit Stadshagen kunnen deelnemen om elkaar beter te leren kennen en hun bedrijf te versterken. Ria van Herk van Gerrits & Van Herk Talentontwikkelaars, heeft samen met Bianca van Felius van RUMR Marketing en Stéphanie van Dongen van Enjoy my Company het collectief opgezet. 

SOP is geen vereniging, dus heeft geen leden. ‘De bezoekers van onze netwerkavonden betalen per keer een bijdrage van circa 7,50 euro voor de kosten die wij maken op deze avond’, aldus Ria van Herk. ‘De eerste SOP-bijeenkomst kwamen ongeveer veertig ondernemers af op onze uitnodiging in de wijkkrant en via social media. Sindsdien is het aantal tijdens de bijeenkomsten stabiel, hoewel in wisselende samenstellingen.’ De expertises in het SOP zijn divers. Van coach tot fietsenmaker en van klussenvrouw tot marketeer.

Afgelopen jaar kwam het netwerk bijeen op verschillende locaties in Stadshagen. Vanaf 2018 is Bistro de Stadshoeve de vaste plek. ‘Iedere bijeenkomst kiezen wij een relevant en aansprekend thema voor ondernemers. Op 10 april was dat nog de workshop ‘Hoe presenteer je je bedrijf in Stadshagen?’’, licht Van Herk toe. ‘We willen Stadshagen op de kaart zetten als dé ondernemerswijk van Zwolle en geven de ondernemers een gezicht en verbinden ze met elkaar en de wijk. Vaak weet je niet dat er een collega-ondernemer bij je om de hoek zit. Dat zie en hoor je tijdens de bijeenkomsten pas. Die verbinding tussen de ondernemers in Stadshagen maken, dat is onze missie!’ 

www.sopzwolle.nl

 


Delen