Herberg Molecaten & Herberg Nuwenspete
22-07-2019 in Home & Nieuws

Met smaak geserveerde gastvrijheid in een groene omlijsting

Genieten van een heerlijke lunch of smaakvol diner in een bosrijke omgeving. Dat kan bij zowel Herberg Molecaten in Hattem als Herberg Nuwenspete in Nunspeet. In Hattem zorgen eigenaar Edgar Hol en zijn bevlogen team al tien jaar voor een meer dan gastvrij ontvangst van hun gasten. Sinds anderhalf jaar ook in Nunspeet. “Eind 2016 werd ik attent gemaakt op de prachtige locatie in Nunspeet. Na positieve onderhandelingen en een rigoureuze verbouwing gingen we op 1 december 2017 open en sindsdien zien we hoe beide locaties elkaar versterken.”

Qua sfeer zijn beide locaties gelijk: een unieke ligging middenin het bos met diverse wandelroutes, een eigen parkeerplaats, groot terras en diverse ruimtes om het gasten naar de zin te maken. “Ook achter beide namen gaat eenzelfde gedachte schuil. Waar het woord herberg een gevoel van gastvrijheid oproept, vormt de rest een mooie verwijzing naar het verleden. Molecaten is een historisch gebied waar onze herberg op de plek van een watermolen aan de Molecatensebeek is ontstaan. Nuwenspete is een verwijzing naar de naam die Nunspeet in het verleden droeg.” In het begin trokken gasten van Herberg Nuwenspete uit zichzelf de vergelijking met Herberg Molecaten. Een groot compliment, want daarmee bleek de opzet van het creëren van eenzelfde sfeer geslaagd.

Gezellige huiskamer

Waar de website van Herberg Nuwenspete spreekt over een unieke ambiance, etaleert Herberg Molecaten zichzelf als de ideale plek om te genieten. “Natuurlijk hebben we het dan over de prachtige omgeving, maar daarnaast zorgt het warme welkom van ons vriendelijke personeel voor een ontspannen sfeer in een restaurant dat aanvoelt als een gezellige huiskamer. En niet onbelangrijk is ook onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en herkenbare menukaart met altijd ruimte voor een knipoog naar de seizoenen. Dit alles maakt dat gasten graag beide locaties bezoeken en dat vinden wij natuurlijk leuk om te zien.”

Smaak op maat

In de basis is zowel Herberg Molecaten als Herberg Nuwenspete een restaurant, maar ook arrangementen in de vorm van een buffet, barbecue of tapas zijn mogelijk. Net als een Veluwse koffietafel, High Tea of High Wine. “Welk arrangement je ook kiest, wij leveren altijd smaak op maat. In goed overleg richten we het gekozen arrangement vanuit een zorgvuldig samengestelde basis zo persoonlijk mogelijk in. En dat geldt ook voor een feestavond, receptie of kraamborrel. Wij zijn zelfs een officiële trouwlocatie waar de huwelijksvoltrekking in één vloeiende beweging over kan gaan in een receptie, diner en feestavond. Op verzoek regelen wij alles wat er bij komt kijken, ook de aankleding van de locatie zelf.”

Bevlogen team

In totaal tellen beide locaties 65 medewerkers, waaronder Nathalie van het Rot, teammanager van Herberg Molecaten en Roos van den Berg, teammanager van Herberg Nuwenspete. “Beide dames zijn nog meer bevlogen dan de eigenaar zelf. Persoonlijk haal ik veel voldoening uit ons vak. Ik investeer graag in de ontwikkeling van mijn mensen die hier graag en vaak lang blijven werken. Als team gunnen wij onze gasten een heerlijk verblijf op onze unieke locaties, desgewenst te combineren met een lunch in Hattem en een diner in Nunspeet en dat met één persoon af te stemmen.” Dankzij het gastvrije team, de toegankelijke menukaart en arrangementen op maat voelt iedereen – jong en oud, gezinnen en bedrijven – zich thuis bij de groen omlijste Herberg Molecaten en Nuwenspete. 

 


Delen