ING komt met scanner voor 1 miljoen klanten zonder app
07-11-2018 in Home & Nieuws

Klanten van ING die de mobiele app van de bank niet kunnen of willen gebruiken, kunnen vanaf volgend jaar met een scanner hun betaalopdracht bevestigen. De bank komt met het apparaatje ter vervanging van de TAN-code die wordt afgeschaft. 

 

Het gaat om zo'n 1 miljoen klanten van ING die nog niet via de app op smartphone of tablet hun betaalopdrachten bevestigen. Met het apparaatje als alternatief moeten klanten een kleurcode scannen op het scherm van de computer.

 

Vervolgens genereert het apparaat een cijfercode waarmee de opdracht bevestigd wordt. Het werkt daarmee op ongeveer dezelfde manier als die van concurrent Rabobank, het enige verschil is dat de scanner van ING maar voor een account gebruikt kan worden.

 

Bijna 4 miljoen klanten over

ING kondigde begin dit jaar aan de TAN-code af te schaffen. Toen al werd beloofd dat er een alternatief zou komen voor klanten die niet via de app willen of kunnen betalen. Inmiddels betalen 3,9 miljoen zakelijke en particuliere klanten van de bank via de app, dat waren er volgens ING in januari 1,1 miljoen.

Toch gaat de overstap langzamer dan gepland, zegt een woordvoerder. En daarom komt er meer tijd om het gebruik van TAN-codes 'uit te faseren', zoals de woordvoerder zegt. "De verandering is voor sommigen toch best groot, dus krijgen zij meer tijd om eraan te wennen", legt zij uit. 

De belangrijkste reden dat mensen nog niet zijn overgestapt is dat ze geen smartphone hebben, maar er zijn ook wel klanten die de app niet willen, geeft zij toe. 

 

Vanaf het voorjaar

Klanten die nog werken met een papieren lijst met TAN-codes om hun betalingen te bevestigen, kunnen het apparaatje in het voorjaar als eerste aanvragen. Daarna volgen mensen die nu TAN-codes per sms toegestuurd krijgen.

 

De bank belooft klanten die nog niet op de app overgestapt zijn, een bericht te sturen zodra ze het apparaatje kunnen aanvragen. Tot die tijd gebruiken zij nog een TAN-code.

 

Bron: RTLZ

 


Delen