MONJA SCHOLING-PEKKERIET: 'Ik houd van de gezelligheid'
26-07-2018 in Portret

Een nieuw doel in haar carrière heeft Monja Scholing-Pekkeriet (45) niet voor ogen. Haar onderneming Voorst Makelaardij in Zwolle geeft haar genoeg uitdaging en voldoening.

“Ik heb veel geleerd in mijn vorige werkzaamheden bij verschillende bedrijven, maar er naar terug hoeft voor mij niet. Ik heb nu een goedlopende zaak en alle vrijheid. Ik kan mijn afspraken plannen en heb genoeg tijd voor mijn gezin en lekker wandelen en frisbeeën met de hond. Pas in 2015 ben ik na veel ervaring in de woning- en inrichtingswereld en een makelaardijstudie begonnen als zelfstandig makelaar; en vanaf dag 1 is het gaan lopen. Het fijne is dat ik vanuit huis werk en flexibel ben.”

“Het persoonlijke contact vind ik het mooiste van het werk. Ik denk ook dat dat mijn kracht is. Een huis kopen of verkopen heeft te maken met geld, maar ook met gunnen. Verkopen zit me in het bloed, maar mensen blij maken met een woning is ook mooi. Dat gaat verder dan verkopen. Ik probeer hen ook te helpen met stylingtips, waar ik veel ervaring mee heb. Net zoals ik verkopende partijen suggesties doe om het huis op te ruimen en aantrekkelijker te maken. Ik noem mezelf ook wel makelaar met een persoonlijke touch. Als iemand zijn of haar woning moet verkopen vanwege een scheiding of andere reden, heeft dat veel impact en heeft diegene vaak wat meer steun en begeleiding nodig.”

“Voor reacties ben ik gevoelig. Op Funda en andere sites worden regelmatig reviews gezet; dan is het fijn om te lezen dat men erg tevreden is. Het komt regelmatig voor dat ik een koop beklink met koper en verkoper bij de mensen thuis. Die gezelligheid houd ik van. Mensen mogen me altijd bellen of appen; hoewel, na achten en op zondag probeer ik vrij te houden. Het loslaten lukt me dus wel. Ik probeer zeker de regie te houden in wat ik doe en oppak. In gesprek gaan doe ik altijd, maar ik heb wel mijn voorkeuren; het heeft met de klik te maken. En als die goed is, ga ik er voor.”

 

www.voorstmakelaardij.nl 

 


Delen