René Bosgoed - NLInvesteert is goede aanvulling op financieringsmarkt
30-11-2018 in Home & Nieuws & Portret

Het lijkt wel of geld de wereld doet draaien. Geen krant of nieuwswebsite is te openen zonder te stuiten op onderwerpen als dividendbelasting, handelsoorlogen, rentestanden en beurskoersen. Ondernemers ondernemen in het oog van die wervelstorm. Zij kunnen gelukkig een beroep doen op financieel specialisten zodat zij de juiste keuzes maken. Finance is hot. Enkele trefwoorden: pensioencommunicatie, big data, bedrijfsfinanciering, vreemd kapitaal, doelstellingen 2030, ontzorgen. 

Wat deze specialisten gemeen hebben is dat ze weten wat speelt bij MKB-bedrijven. Zij willen hun expertise graag inzetten om de onderneming en de ondernemer verder te brengen. Wat opvalt is dat ze naast hun werk vaak aan duursport doen. Of iets met muziek. Even het hoofd leeg maken.

René Bosgoed
NLInvesteert is goede aanvulling op financieringsmarkt

Als kind uit een ondernemersgezin weet René Bosgoed wat ondernemen inhoudt. Na omzwervingen in sales en retail werkte René achtereenvolgens bij Rabo (4 jaar) en ING (16 jaar). ‘Een leerzame tijd, ik kreeg gelegenheid  om bij veel bedrijven in de keuken te kijken. Vooral het sparren en strategisch meedenken met de ondernemers sprak mij erg aan.’ René stapte onlangs over naar NLInvesteert om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Samen met Alex Klein is hij regiodirecteur Zwolle. 

‘Ik haal veel voldoening  uit het helpen en verder brengen van ondernemers. Mijn werk is geslaagd als we een passende oplossing hebben gevonden en de klant tevreden is. Ik denk mee en geef creatief advies. Dit doe ik al jaren met veel plezier. Ik sloot me aan bij NLInvesteert  om meer ruimte en mogelijkheden te krijgen ondernemers te helpen bij hun succes. We zijn onafhankelijk. Wij treden op als regisseur, gaan creatief op zoek naar oplossingen, ook als iets net niet past binnen het kader. NLInvesteert voorziet duidelijk in een vraag. Er is enerzijds een grote financieringsbehoefte, anderzijds investeringspotentieel dat rendement zoekt. NLInvesteert is een goede aanvulling op de financieringsmarkt om financiering bereikbaar te houden.

‘Mijn zakelijk netwerk is complementair aan dat van Alex. Ons werkgebied is regio Zwolle, zeg maar Zwolle, Kampen, Genemuiden en Hardenberg. Vanuit de warme connectie blijven we betrokken bij de ondernemer. Wij gaan voor de samenwerking, voor de duurzame relatie. We houden de lange termijn in het oog. Wij denken eerder in mogelijkheden dan in onmogelijkheden en zijn daarin doortastend. We schakelen snel, zijn er als het moet, gebruik makend van ons grote netwerk. We zijn er voor de klant.’

‘Ik woon in Zwolle, ben getrouwd en we hebben drie kinderen. Naast mijn werk sport ik graag, ik loop hard, golf en doe aan fitness. Ik geniet van mijn gezin en ben ik betrokken bij de sport van mijn kinderen. Sport is voor mij een mooie uitlaatklep.’


Delen