Durf elkaar te raken zonder te kwetsen!
25-10-2018 in Home & Regiolokaal luncht met

Regiolokaal luncht met: Berend Oosterhuis, oprichter & eigenaar van Bokscoaching

Berend Oosterhuis is de oprichter en eigenaar van Bokscoaching. Al jarenlang een ondernemer, trainer en coach die gaat voor goud. Zijn persoonlijke missie: ‘Ik wil mensen helpen het mooiste uit zichzelf en hun omgeving te halen.’

COACHING

Net terug van een klant in het westen van het land schuift hij aan voor een late lunch. ‘In onze coaching draait het om talent-, leiderschap- en teamontwikkeling. We begeleiden individuen en teams. Bij deze klant stond teamontwikkeling centraal. Doe mensen bokshandschoenen aan en geef feedback op het gedrag. Als je goed kijkt dan vind je altijd goud. De manier waarop ze boksen is vaak ook de manier waarop ze communiceren. Bij deze klant ging een van hen er vol in. Ongefilterd, ongeremd, hij ging over grenzen. Dit getuigt meestal van een hoge mate van taakgerichtheid. In de communicatie bleek hij ook zo te zijn. Zenden zonder echt contact, weinig rekening houdend met anderen. Collega’s in zijn omgeving gaven aan bang voor hem te zijn. Wel confronterend voor hem maar goed om dit aan te pakken.’

UITDAGING

Berend heeft een honger naar uitdaging. Zo is Bokscoaching, met partnervestigingen in Best, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Sneek, nu zijn grote uitdaging. ‘De eerste keer dat ik een vechtsporttraining volgde, werd het stil in mijn hoofd. Eindelijk. De uitdaging aangaan, de grens van mijn kunnen opzoeken. Ik was helemaal verkocht. Ik heb een aantal kickbokswedstrijden gedraaid. Toch werd ik daar niet gelukkig van. Wedstrijden kickboksen bleek niet mijn plek. Te hard en te eenzijdig. Ik wil mensen wel raken, maar niet beschadigen. Bij vechtsport gaat het juist om beheersing en respect. Het gaat om raken zonder te kwetsen. De zorgzaamheid die vechtsporters hebben voor elkaar blijft vaak onderbelicht. Zo biedt vechtsport een prima metafoor om menselijk en intermenselijk gedrag te spiegelen.’

LEREN

Berend was al vaker te gast bij Coperto Restobar. ‘Ik ben onder de indruk van de hoge kwaliteit en van de gastvrijheid. Ze hebben het hier begrepen. Onlangs gaf ik de leden van mijn team een dinerbon om hier te gaan eten. Met daarbij de opdracht 'vertel mij wat wij kunnen leren van Coperto Restobar'.’ Op persoonlijk vlak wacht hem een volgende uitdaging. ‘Wij, Annemarie en ik, verwachten een tweede kindje. Onze zoon Matteo is nu twee. Ik ben blij dat ik onlangs de backoffice werkzaamheden heb uitbesteed. Dat voelt zo goed. Ik ben een harde werker, maar we zijn zo opgeschaald dat het allemaal niet meer zelf te doen was. Ik heb geleerd de balans te bewaken.’

 

OVER COPERTO RESTOBAR

Coperto Restobar, grenzend aan Pillows Grand Hotel Ter Borch, heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot culinaire hotspot. Zeven dagen per week zijn gasten meer dan welkom voor lunch of diner. Met nazomerse temperaturen is het nog heerlijk toeven op het terras, onder de lommerrijke bomen van de statige Stationsweg. Op de kaart mooie gerechten, met lokale ingrediënten, en bijzondere wijnen. Een business lunch of -diner en u en uw gasten hebben maar een uur tijd beschikbaar? De verschillende brigades van Coperto Restobar spelen hier perfect op in. De grote glazen wanden van de nieuw gebouwde serre en de aankleding met de warme houten vloer, zachte stoffen en comfortabele stoelen zorgen voor een unieke ambiance.


Delen