Samen delen, samen snoepen bij de Hap en Tapkamer
30-08-2018 in Home & Restaurant

Ja, we hadden ook kunnen kiezen voor de gerookte zalm, spareribs, kippendijen of Marokkaanse kip, jalapeños of mosselen, om een paar gerechten te noemen. Maar zo hebben we een goede reden om eens terug te komen bij De Hap en Tapkamer, hartje Zwolle.

Wat is het leven en uitzicht goed onder de Grote Kerk, tussen Grote Markt, Luttekestraat en Voorstraat. Waar Stapp’s-Inn zat, is sinds 1 mei De Hap en Tapkamer een smaakvolle nieuwe horecagelegenheid. Helemaal gerestyled, met stijlvol blikken plafond en knusse zitjes. En ook buiten is een en ander aangekleed met mooie windschermen en terrasheaters, waartussen we wegkruipen op de relaxte loungebanken.

MEER DAN GENOEG AAN EEN PLANKJE

Los daarvan is het gewoon goed eten. Of liever, snoepen van de fijne hapjes en tapbieren. Want we gaan deze avond na een stokbroodje met knoflookmayo en tomatentapenade voor de ‘Tapas – vul je plank’. Op voorspraak van onze vlotte en vrolijke gastvrouw Lidewij nemen mijn partner en ik samen een plank met vier gerechten en een portie lekkere dikke frieten. “De meeste stellen hebben daar genoeg aan”, tipt ze. “En wat is er leuker dan samen te delen en te snoepen?”

HMM, DAT VERLEIDT

Maar wat is het lekkerst? We gaan sowieso voor de gebakken eend in teriyaki met sesam, limoen en knoflook en een wakame (zeewier) mayonaise. Klinkt goed, waarbij de wasabikruiden geblust worden met het bier van het huis, de frisse Kornuit. In leuke bontgekleurde tapasschaaltjes met kleinere varianten voor de sausjes op een stoere huisgemaakte plank worden de gerechtjes uitgestald. Hmm, dat verleidt. En dat geldt ook voor de huisgemaakte croquetjes, gebakken ossenhaaspuntjes met drie verschillende sausjes en de in knoflookolie gebakken gamba’s.

De volgende keer proeven en snoepen we binnen wel van de lunch of de speciaalbieren, wijntjes en andere tapas! Van het eerste deel/delen worden we blij!


Delen